Vårstäddag

Vaar

Lördagen den 27 APRIL

KLOCKAN 10.00

Samlas vi OBS!! nere på badstranden. När vi är färdiga grillar vi som vanligt korv och umgås en liten stund.

 

Denna gången jobbar vi främst med badstranden och båtbryggeområdet inför sommaren, men blir vi många så rör vi oss uppåt längs rallvägen och röjer sly på båda sidor av vägen. Vi kommer att klippa sly, klippa och trimma gräs och kratta upp gammal vass som har spolats upp på stranden.

Medtag gärna röjsågar, grästrimrar, sekatörer, grensaxar, trädgårdssågar, krattor och om det finns någon som har en fyrhjuling med vagn så vi kan köra riset till majbrasan.

Varmt välkomna till en härlig förmiddag tillsammans med alla grannar önskar styrelsen!

Vaar2

Midsommarafton

Ekeby tomtägarförening inbjuder till midsommarfirande i badviken fredag 19/6. Klockan 12:00 börjar vi klä midsommarstången. Ta med alla dina vänner, matsäck och en hög med blommor samt björkris! När midsommarstången är rest ca 13:00 äter vi gemensamt den medhavda matsäcken i närheten av stången.

DCF 1.0

Vårstäddag – lördag 25 april kl 11:00

Vårens städdag närmar sig i Ekeby tomtägarförening! I år fokuserar vi på badviken, Rallvägen, området kring brevlådorna samt vassröjning.

Vi samlas vid ”Futten” (brevlådorna korsningen Rallvägen-Ekebyvägen) för att komma överens om lämpliga verktyg och arbetsfördelning. Efter avslutat arbete äter vi korv med bröd nere i badviken. För er som av någon anledning inte kan arbeta fysiskt ser vi gärna att ni kommer ner i alla fall och berättar vad som har hänt sedan vi sågs sist. Städningen är visserligen viktig, men det kan vara lika kul att få en pratstund.

Städdag, lördag 18 oktober kl 11:00

Vi samlas vid brevlådorna utanför ”Futten” (korsningen Rallvägen/Ekebyvägen) för att komma överens om vilka redskap som behövs för dagen.

Det som står på dagordningen är:

  • Badviken. Höststädning av området, inklusive vass och buskar
  • Stenbryggan. Röjning av träd och buskar
  • Futten. Röjning av buskar och träd så att det inte gror igen
  • Rallvägen.  Röjning efter vägen
  • Röjning längs övriga vägar

Vi hoppas alla kan vara med och att de som inte kan arbeta kan komma förbi på en pratstund.

Som vanligt avslutar vi med korvgrillning, och om vädret tillåter så fixar vi en liten fest för alla. Ta med det ni vill grilla och dricka ut över korv och läsk.

Varmt välkomna
/Svend Erik

Midsommarafton

Ekeby tomtägarförening inbjuder till midsommarfirande i badviken fredag 20/6. Klockan 12:00 börjar vi klä midsommarstången. Ta med alla dina vänner, matsäck och en hög med blommor samt björkris! När midsommarstången är rest ca 13:00 äter vi gemensamt den medhavda matsäcken i närheten av stången.

Gräsklippning i badviken

Nedan finns ett förslag på vem som ska klippa gräset nere i badviken vilken vecka. Försök i första hand att byta med varandra om föreslagen vecka inte passar, men om ni inte lyckas får ni gärna höra av er till Svend Erik Enger. Både gräsklippare och bensin finns nere i badviken vid den stora björken. Koden till låset är fyra nollor. Jag hoppas att ni som inte finns med på listan inte ska vara allt för ledsna…

Vecka

Gräsklippning

20

Herbert Saak

21

Pelle Lindkvist

22

Sonny

23

Gisela Liljequist

24

Anders Hjalmarsson

25

PU Klintberg

26

Richard Ericsäter

27

Niklas Bruske

28

Catrine Ericson

29

Johan Masironi

30

Martin Strömgård

31

Kjell Hemmingsson

32

Familjen Lindblad

33

Svend Erik Enger

34

Erik Söderdahl

35

Bengt Sten

36

Frej Öster

37

Dan Nylén

38

Sten Nyberg

39

Uffe Smith

40

Hans Örtengren